EA je objavio kako njihov razvojni tim Bioware Austin prestaje sa radom na svojoj novoj igri - 4 vs. 1 multiplayer RPG-u za PC nazvanom Shadow Realms.

Podsjećamo, Shadow Realms je najavljen u avgustu prošle godine (više detalja o igri možete pronaći ovdje), a svoju odluku ekipa iz Electronic Artsa je obrazložila sljedećom izjavom:

"Iako je tim napravio fantastičan posao na konceptu igre i uprkos odličnom feedbacku naših fanova na različitim sajmovima tokom testiranja igre, trenutno postoje drugi projekti za tim na kojima će raditi unutar Bioware studija u idućoj godini, a i nakon toga. Imamo nevjerovatno talentovan tim u našem studiju u Austinu, koji je uzbuđen i već uveliko radi na novim projektima u Biowareu, projektima koji će neke odlične Bioware igre učiniti još boljim."

I taman kada smo se krenuli napraviti pametni i reći kako će Bioware Austin najvjerovatnije pomoći ekipi iz drugih Bioware studija na razvoju novog Mass Effecta, primjetili smo da je EA to i potvrdio u svojoj izjavi za javnost:

"Ovi projekti uključuju nadolazeća poboljšanja za Dragon Age: Inquisition, kao i za iduću igru u Mass Effect serijalu, ali i za još jedan novi IP."

Ipak, najveći fokus Bioware Austina će biti rad na Star Wars: The Old Republicu.

1/1