Bugarski Haemimont Games, razvojni tim u zadnje vrijeme poznat po zadnja dva dijela mikromenadžmentskog Tropico serijala te strategiji Omerta: City of Gangsters, najavio je za sebe nespecifičan naslov: akcijski RPG po imenu Victor Vran.

Iako na uvid za sada imamo samo kratke isječke gameplaya i screenshotove, već je očigledno da je igra napravljena, blago rečeno po uzoru na The Incredible Adventures of Van Helsing. Tu je šešir, tu je steampunk gotski dizajn, a tu je i izbor između tamanjenja monstruma mačem, vatrenim oružjem ili magijom.

Interesantno, u zvaničnom obavještenju studija stoji da "Haemimont želi žanru dati svježu perspektivu, dodajući veliki raspon opreme i specijalnih poteza koji drastično mijenjaju bitku, kao i jednostavnu, ali radikalnu mehaniku skakanja koja ga razlikuje od ostalih akcijskih RPG-ova". Živi bili, pa vidjeli.

Victor Vran će se najprije pojaviti na Steam Early Accessu (naravno), ali ako ništa drugo, Haemimont obećava da će igra biti skoro završena u momentu kada se to desi.

O drugim platformama autori planiraju govoriti tek u ljeto.

Ispod imate kratki gameplay trailer i par screenshotova: 

1/1