Na Internetu su danas osvanule nove informacije o nadolazećem nastavku Mortal Kombata, koji će staviti još veći fokus na online igranje.

Naime, Mortal Kombat X će pored standardnog Challenge Towera predstavljenog u prošlom nastavku donijeti i online verziju istog, nazvanu Living Tower.

1/1

Living Tower će tako konstantno nuditi nove izazove koji će trajati od jednog sata, pa do nekoliko dana, a u novim izazovima ćete naići i na različite elemente koji će dodatno začiniti gameplay - poput otrovne kiše, bombi koje padaju sa neba i demonskih ruku koje će vas držati u mjestu i ometati u borbi.

Osim toga, Mortal Kombat X u serijal donosi i novi vid natjecanja sa drugim igračima - svi igrači će na početku igre odabrati jednu od pet frakcija, za koju će nakon toga osvajati poene u drugim modovima igre (uključujući i singleplayer i multiplayer modove), a na kraju svake sedmice, pobjednička frakcija će otključavati različite bonuse koje će moći koristiti do iduće sedmice.

Warner Bros. Interactive i NetherRealm su nedavno objavili i sistemske zahtjeve za PC verziju Mortal Kombat X-a, koji će osim na PC, stići i na PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One 14. aprila ove godine.