Iako smo o proceduralno generisanom dungeonu iz Bloodbornea pisali još u decembru, izgleda kako smo nekoliko informacija o Chalice Dungeonu tada krivo protumačili (ili su se one jednostavno izgubile u prevodu).

Naime, Chalice Dungeon se neće generisati samo jednom za svakog igrača - umjesto toga, vlastite i uvijek drugačije verzije ovog dungeona ćete ipak moći otvarati koliko god puta to budete željeli.

1/1

Na PlayStation Blogu su krajem prošle sedmice istakli kako će igrači na svojim avanturama u Bloodborneu nailaziti na različite predmete koje će moći koristiti u posebnim ritualima za otvaranje Chalice Dungeona. Veličina i nivo težine u dungeonu će ovisiti od kombinacije predmeta koje budete koristili u spomenutom ritualu, a Sony i From Software obećavaju kako se nikada neće desiti da dva igrača dobiju identičan dungeon.

A nakon što pobijedite bossa u svom Chalice Dungeonu, igra će vam ponuditi opciju da isti spasite kako bi ga mogli ponovo odigrati, ili da kreirate novi. Naravno, dungeon ćete moći igrati solo ili sa drugim igračima u kooperativnom modu.

Bloodborne - inače jedna od naših najočekivanijih igara ove godine - izlazi 25. marta, a više informacija o igri možete pronaći ovdje.