Ako bi mogli ispraviti jednu grešku koju smo učinili prošle godine, velike su šanse da bi to bila ona kada smo propustili da vam kažemo koliko je OlliOlli dobar (ok, to smo vam možda i natuknuli u onoj vijesti o Humble Indie Bundleu 13). No, sličnu grešku - barem kada je OlliOlli u pitanju - ove godine ne planiramo ponoviti, već ćemo vas na vrijeme upoznati sa svim novitetima koje donosi nastavak ove skejterske zaraze, prije nekoliko mjeseci najavljeni OlliOlli2: Welcome to Olliwood.

Za neupućene, riječ je o minimalističkoj 2D skejterskoj igri u kojoj je cilj skupiti što više poena izvođenjem različitih poteza na skateboardu (nešto kao old-school Tony Hawk, iako nismo sigurni da ga se današnji klinci uopšte sjećaju), pri tome pazeći ne na skokove, već na doskoke.

1/1

Što se tiče novog OlliOllija, developeri iz studija Roll7 obećavaju osvježeni grafički izgled, nove i interesantnije lokacije po kojima ćemo skejtati, nivoe koji će se granati i na kojima ćemo moći birati rute (biće tu i tajnih područja!), a tu je i nekoliko novih poteza kojih nije bilo u originalu.

OlliOlli2: Welcome to Olliwood stiže nekada ove godine na PlayStation 4 i PlayStation Vitu, a novi trailer za igru možete pogledati u nastavku. I da, OlliOlli2 usput možete dodati i na našu listu najočekivanijih igara u 2015. - odmah iza naslova Not a Hero, na kojem također radi Roll7.