Sony je upravo objavio kako će zajedno sa popularnim muzičkim servisom Spotify pokrenuti svoj novi muzički servis - PlayStation Music.

PlayStation Music će u početku biti dostupan na PlayStation 4 i PlayStation 3 konzolama, ali i na Xperia naprednim telefonima i tabletima, a podržavaće sve pjesme i playliste sa Spotifyja (kako korisničke, tako i one koje kreira sam Spotify).

Servis će biti dostupan u 41 državi, a iako se smijemo kladiti naše države nema na listi podržanih, nadamo se da će postojati neki loophole zahvaljujući kojem ćemo moći koristiti servis (kao što je slučaj sa Spotify desktop klijentom koji se može koristiti uz pomoć VPN-a). PlayStation Music će vlasnicima PlayStation konzola omogućiti da povežu svoje PSN i Spotify korisničke račune, te da se pretplate na Spotify Premium.

Osim toga, Sony je potvrdio i to kako će PlayStation Music na tržištu zamijeniti njihov prethodni muzički servis, Music Unlimited, koji će biti ugašen 29. marta ove godine.

Naravno, PlayStation 4 će podržavati PlayStation Music i prilikom igranja igara, tako da će igrači u svojim najdražim PS4 igrama sada moći uživati i dok budu slušali custom soundtrackove sa Spotifyja.

1/1