Luna je pametni prekrivač za madrac koji se, osim što prati vaš san i kontroliše temperaturu vašeg kreveta, povezuje sa svim pametnim uređajima koje imate u domu i automatski ih pokreće i koordinira.

Naprimjer, korisnici koji imaju Nest termostate, digitalne brave na ulaznim vratima i aparate za kafu, neće više morati trošiti vrijeme na njihovo podešavanje. Temparatura će automatski biti namještena, vrata zaključana, a kafa spremna i prije nego što ustanu iz kreveta.

Kako Luna ima senzore koji, između ostalog, prate i mjere faze vašeg sna, povezat će se i sa smartphoneom preko aplikacije za iOS ili Android i probuditi vas u tačno odgovarajućem trenutku u kojem vam je san najlaganiji, kako biste izbjegli dobro poznati osjećaj pospanosti.

Luna prekrivač vremenom uči vaše navike vezane za spavanje i prilagođava im se. Recimo, naučit će u koje vrijeme liježete, pa će prije toga zagrijati krevet na odgovarajuću temperaturu kako biste lakše i brže utonuli u san.

Luna prekrivač za madrac već sada možete naručiti za $179 ili više (cijena zavisi od veličine madraca) preko njihove zvanične stranice ili preko Indiegogo sajta na kojem autori pokušavaju prikupiti 100.000 dolara za započinjanje proizvodnog procesa. Trenutno su prikupili oko 70 hiljada dolara, a do kraja kampanje imaju čitavih mjesec dana.


 

1/1