Do izlaska Witchera 3 je ostalo nešto manje od četiri mjeseca, a kako bi nam olakšali čekanje, iz CD Projekt Reda su danas objavili i novi gameplay video iz svog nadolazećeg RPG-a.

Video traje solidnih 15 minuta i možete ga pogledati u nastavku, a donosi nam prvi pogled na prolog igre, ali i na Skellige ostrva, koja su samo jedna od brojnih regija u prvom open world nastavku Witcher sage.

1/1

Osim toga, CD Projekt Red je na večerašnjem livestreamu na Twitchu objavio i još nekoliko detalja o gameplayu trećeg Witchera - uključujući i zanimljivi detalj o načinu prilagođavanja svijeta igre vašim odlukama koje ste donijeli u originalnom Witcheru i njegovom nastavku Assassins of Kings.

Naime, na početku Wild Hunta ćete naići na izvjesnog barda (pretpostavljamo da je riječ o Dandelionu), koji će vas kroz pjesmu upoznati sa trenutnim stanjem svijeta i likova u igri, pri čemu ćete ga sa vremena na vrijeme moći "ispraviti" ukoliko se tekst pjesme razlikuje od "stvarnosti", odnosno od vaših ranijih odluka.

The Witcher 3: Wild Hunt - inače jedna od naših najočekivanijih igara u 2015. - stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One 19. maja ove godine.