Nekoliko dana nakon što su objavili kako će fizička verzija njihove nove igre u Evropi biti odgođena (dok digitalna verzija izlazi nešto ranije u odnosu na originalni plan), iz poljskog Techlanda su objavili detaljne informacije o datumu izlaska, te usput obećali i nekoliko besplatnih DLC-ova.

Prije svega, fizička/boxed verzija Dying Lighta na police evropskih trgovina stiže 27. februara ove godine (u verzijama za PS4 i Xbox One), dok digitalna verzija igre na PC stiže 27. januara, a na PS4 i Xbox One 28. januara.

1/1

U saopštenju za javnost se navodi kako će svi koji preorderuju fizičku kopiju igre dobiti i dva besplatna DLC-a - Cuisine & Cargo, te Ultimate Survivor Bundle.

Osim toga, Techland je obećao kako će kontroverzni Be the Zombie DLC, u kojem igrači mogu preuzeti ulogu zombija i raditi online "invazije" na svjetove drugih igrača, a koji je ranije bio najavljen kao preorder bonus (odatle i kontroverza - jedan od elemenata igre je bio "sakriven" iza preordera), sada biti potpuno besplatan i dostupan svim igračima Dying Lighta na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One.

A dok čekate izlazak Dying Lighta, svakako bacite pogled i na novi co-op gameplay video koji je Techland nedavno objavio na YouTubeu: