Da budemo fer, Ubisoft i nije baš toliko grozan - imaju oni i dobrih igara (štaviše, nedavno smo Far Cry 4 uvrstili na listu najboljih igara u 2014. godini), a tu i tamo znaju izbaciti i nešto neobično - zbog čega moramo priznati kako nas i ne čudi njihova iznenadna najava igre potpuno drugačije od većine naslova koje su izdavali posljednjih nekoliko godina.

Grow Home predstavlja, prema riječima ekipe iz Ubisofta, "iskustvenu vertikalnu avanturu" na kojoj radi njihov Reflections studio iz Newcastlea.

1/1

Igrači će u Grow Homeu preuzeti ulogu BUD-a (skraćeno od Botanical Utility Droid), sa kojim će imati priliku istražiti neobični open world prepun "lebdećih ostrva, veličanstvenih pećina i vodopada". I što je još zanimljivije, svijet igre ćete istraživati uglavnom tako što ćete se penjati po neobičnoj biljci (čijim rastom i sami možete upravljati, tako mijenjajući izgled svijeta u igri).

Sve to je u igri prikazano zanimljivim i oku ugodnim minimalističkim vizuelnim stilom, a Grow Home ćemo na PC-u moći zaigrati već 4. februara ove godine.