Nakon što su na svom nedavno održanom Windows 10 eventu naglasili kako će Skype postati još bitniji element u mobilnoj verziji Windowsa 10, iz Microsofta su još jednom potvrdili kako će Skype biti sastavni dio njihovog novog operativnog sistema - i to ne samo na naprednim telefonima i tabletima, već i na desktopu.

"Kao i uvijek, tražimo načine da učinimo saradnju i komunikaciju sa drugima što intuitivnijom, a najbolji način za to na Windows 10 uređajima je implementacija Skypea direktno u messaging, video i iskustvo poziva" izjavili su iz Microsofta na zvaničnom Skype blogu, te dodali kako Windows 10 korisnici neće morati downloadovati zasebnu Skype aplikaciju, niti se čak ni nešto puno igrati sa postavkama predinstalirane messaging aplikacije.

"Najvažnija stvar nam je da možete jednostavno stupiti u kontakt sa drugim ljudima i sa njima podijeliti svoje svakodnevne trenutke. Skype će to učiniti jednostavnijim nego ikada tako što će vas povezati sa vašim mobilnim i email kontaktima, tako da možete jednostavno kontaktirati prijatelje koji koriste Skype ne samo na Windows uređajima, već i na iPhone telefonima, Mac računarima ili Android uređajima" dodali su iz Microsofta.

1/1