AMD je objavio kako će njihove FirePro profesionalne grafičke kartice pokretati drugu generaciju HP ZBook mobilnih radnih stanica.

AMD FirePro M4150 i AMD FirePro M4170 će se tako naći u novim HP-ovim ZBook mobilnim radnim stanicama - i to u modelima ZBook 17 G2, ZBook 15 G2, ZBook 15u G2 i ZBook 14 G2.

"AMD i HP su se udružili kako bi korisnike mobilnih radnih stanica opremili najnovijim tehnologijama sa rezultatima koji su od značaja za dizajniranje, inžinjerstvo i kreativnost" izjavio je David Cummings, viši direktor i generalni menadžer Profesionalne Grafike u AMD-u. "Korisnici HP mobilnih radnih stanica imaće na raspolaganju kvalitetnu podršku za drajvere i certifikovane ISV aplikacije na stabilnoj i pouzdanoj platformi koja redefiniše performanse mobilnih radnih stanica i korisnicima omogućava da postignu više" dodao je Cummings.

FirePro je inače baziran na AMD-ovoj GCN (Graphics Core Next) arhitekturi, "posebno dizajniranoj da pruži izuzetne performanse u profesionalnoj primjeni u velikom broju različitih radnih okruženja, te CAD i multimedijalnim aplikacijama".

Iz AMD-a tvrde i to kako FirePro mobilna profesionalna grafika nudi "performanse desktop klase radnih stanica u pokretu", podršku za visokokvalitetni softver i drajvere koji su precizno optimizovani da rade optimalno sa vodećim aplikacijama za radne stanice koje podržavaju OpenCL, te "Inteligentne Sposobnosti Potrošnje koje omogućavaju jedinstvene tehnologije nadgledanja i kontrole potrošnje koje pomažu u pružanju odlične autonomije baterije mobilnih radnih stanica".

1/1