Nakon što je u aprilu prošle godine stigao na iPad tablete, Adobe Lightroom je sada konačno dostupan i na Android platformi. No, popularni Adobeov program za menadžment i obradu fotografija je za sada dostupan isključivo u verziji za Android napredne telefone, dok se verzija za Android tablete očekuje nekada u skorijoj budućnosti.

Kako prenosi Ubergizmo, Android verzija Lightrooma je slična iOS verziji i dostupna je za besplatan download sa Google Play online prodavnice - iako korisnici moraju imati aktivnu Creative Cloud pretplatu kako bi aplikaciju mogli i koristiti.

Osim toga, Lightroom Mobile za Android telefone je za sada ograničen na nekoliko osnovnih opcija, dok se naprednije mogućnosti očekuju u vidu budućih nadogradnji za aplikaciju.

Za pokretanje Lightroom Mobilea na Android telefonu će vam biti neophodno minimalno 4.1 Jelly Bean ili novija verzija operativnog sistema, četverojezgreni procesor frekvencije 1,7GHz, 1GB RAM-a i 8GB memorije za pohranu podataka (i to ne u vidu microSD kartice).

1/1