Nakon što su u oktobru prošle godine najavili Firefox Hello video chat, iz Mozille su sinoć objavili kako je Hello od sada dostupan i u najnovijoj verziji njihovog web browsera.

Sve što trebate uraditi kako bi mogli početi sa korištenjem Hello video chata je nadograditi svoju verziju Firefoxa na najnoviju, nakon čega ćete u interfejsu pronaći novu tipku sa kojom aktivirate Hello.

1/1

Potom trebate kliknuti na 'Start a conversation' tipku, što će rezultovati otvaranjem novog prozora u kojem ćete vidjeti ono što vidi i objektiv vaše web kamere - sve dok se u konverzaciju ne uključi i druga osoba, kada će vas Hello o tome i obavijestiti sa audio notifikacijom i promjenom boje svoje ikonice.

Prema riječima ekipe iz Mozille, svaka konverzacija će koristiti unikatni URL koji će omogućavati dvjema osobama da komuniciraju preko videa ili zvuka, a Hello podržava i pokretanje više različitih konverzacija, kao i mijenjanje njihovih naziva kako bi se lakše snašli sa njima i u budućnosti.

Pored toga, Hello nudi i opciju direktnog kontaktiranja između osoba koje posjeduju Firefox Account korisničke račune, a tu je i podrška za importovanje kontakata sa Google accounta.