Kao što je i bilo najavljeno prošle godine, Driveclub je nakon izlaska dobio nekoliko novih i potpuno besplatnih staza na kojima vlasnici PlayStationa 4 mogu provozati neke od najboljih četverotočkaša na planeti. No, sve dodatne DLC staze koje smo do sada dobili su bile smještene na lokacijama koje smo već vidjeli i u originalnoj igri - Kanadi, Škotskoj, Norveškoj, Indiji i Čileu.

Ali, isto tako, već smo i ranije znali da će se među besplatnim DLC-ovima u budućnosti naći i jedna potpuno nova lokacija, a sada smo konačno saznali o kojoj državi se radi - i ne možemo biti sretniji.

1/1

Naime, na Facebook stranici Drivecluba je nedavno objavljena video demonstracija jedne od novih staza smještenih u Japan - Nakasendo donosi "široko-otvorene sekcije" za prestizanje drugih vozača, kao i krivine savršeno prilagođene driftanju. A osim što staza izgleda zabavno za voziti, moramo priznati da i grafički izgleda odlično (iako je to bilo potpuno očekivano... mada smo priželjkivali malo više stabala japanske trešnje).

DLC sa novim stazama smještenim u Japanu se očekuje tokom januara, a video demonstraciju nove staze možete pogledati u nastavku (ako je nekim slučajem uklone sa YouTubea, originalni snimak ćete pronaći ovdje).

Našu recenziju Drivecluba možete pronaći ovdje. Spoiler alert: igra nam se jako svidjela - riječ je o jednoj od najboljih arkadnih vožnji koje smo igrali u duugo vremena i koja je postala još bolja sa nekoliko besplatnih dodataka u vidu novih automobila, novih staza i dinamičkih vremenskih (ne)prilika.