Paradox Interactive i Obsidian Entertainment su objavili kako će njihov dugo očekivani old-school RPG Pillars of Eternity konačno ugledati svjetlo dana 26. marta ove godine.

"Svi u Obsidianu su bili posvećeni tome da osiguraju da Pillars of Eternity bude igra kakvu smo obećali kada smo pokrenuli Kickstarter kampanju" izjavio je Feargus Urquhart, direktor Obsidian Entertainmenta.

"Igraća zajednica je bila izuzetno susretljiva sa svojim feedbackom i želimo da se zahvalimo svim našim fanovima što su se uključili u razvoj igre - i što su nam dali vremena da implementiramo njihove ideje i Pillars of Eternity učinimo igrom na koju možemo biti ponosni." dodao je Urquhart.

Inače, Pillars of Eternity je život započeo kao Kickstarter projekat pod imenom Project Eternity, kada je Obsidian svojim fanovima i backerima obećao old-school RPG inspirisan naslovima kao što su Baldur's Gate, Icewind Dale i Planescape: Torment. Tokom Kickstarter kampanje, Project Eternity se pokazao kao izuzetno uspješan, a Obsidian je na Kickstarteru i svom sajtu uspio skupiti preko 4,5 miliona dolara za razvoj Pillars of Eternityja.

1/1