Novi dan donosi i nove glasine o Microsoftovom novom web browseru koji po svemu sudeći stiže zajedno sa Windowsima 10. Naime, kako prenosi Ubergizmo, izgleda kako će web browser kodnog imena Spartan u novim Windowsima zamijeniti tzv. "modernu" verziju Internet Explorera, odnosno verziju dostupnu u Windows Storeu.

Naravno, sa Windowsima 10 stižu i promjene u Windows Store aplikacijama, koje će sada biti više prilagođene klasičnom PC interfejsu i korištenju u kombinaciji sa tastaturom i mišem (a ne sa touchscreenom, što je bio slučaj sa prvom generacijom Metro/modernih aplikacija). Sa druge strane, od Spartana možemo očekivati minimalistički interfejs (nedavno prikazan i na procurjelim screenshotovima), integraciju Cortana digitalnog asistenta, kao i nekoliko drugih poboljšanja i naprednih opcija.

Najnovije glasine tvrde i to da će Spartan podržavati Flash, iako nije precizirano na kojim sve platformama... usput, ako kojim slučajem niste upućeni, Spartan se očekuje u verzijama za desktop PC, napredne telefone i tablete.

1/1