Nakon nedavnog terorističkog napada na francuski satirični časopis "Charlie Hebdo", Anonymous je pokrenuo seriju hakerskih napada na web sajtove koji na bilo koji način promovišu terorizam.

"Operacija Charlie Hebdo" već je srušila jedan od takvih sajtova: ansar-alhaqq.net, kojeg su francuski mediji prošle godine proglasili "džihadističkim web sajtom".

U svojim napadima Anonymous koristi iste DDoS napade kakve je koristio i Lizard Squad u nedavnim napadima na Sony, a pozvali su i sve Twitteraše koji žele pomoći, da im prijave terorističke online profile ukoliko znaju za njih, dok su ekstremistima poručili jednostavno: "očekujte nas".

U svojoj izjavi za javnost, hakeri su rekli sljedeće: "Očigledno je da postoje ljudi u slobodnom svijetu koji ne žele neosporivo pravo na slobodno izražavanje mišljenja. Anonymous se uvijek borio za slobodu govora i nećemo dopustiti da ovo pravo bude ukaljano mračnjaštvom i misticizmom. Očekujte veliku reakciju od nas, jer sloboda je ono za što smo se uvijek i borili".

1/1