Iako je većina Samsungovih telefona u proteklih nekoliko godina koristila Android (a dobro znamo koliko je tržište bogato Samsungovim telefonima), bilo je tu i nekoliko modela sa Tizen operativnim sistemom. No, čini se kako isti i nisu bili pretjerano popularni među kupcima, zbog čega se Samsung ponovo okreće Microsoftu i njihovoj Windows Phone platformi.

Naime, kako prenosi The Korea Times, Samsung razmatra lansiranje jeftinijih naprednih telefona koji će koristiti Windows Phone 8.1 platformu, a izvori bliski kompaniji su izjavili kako je Samsung već pokretao pilot programe u kojima su testirali stabilnost Windows Phone 8.1 softvera na svojim mobilnim uređajima.

Ipak, nastavak suradnje Microsofta i Samsunga na tržištu mobilnih telefona će ovisiti o rezultatu sudske parnice koja se već neko vrijeme vodi zbog Samsungovog neplaćanja honorara Microsoftu na vrijeme.

Izvori za The Korea Times tvrde kako bi Samsung prve Windows Phone 8.1 uređaje mogao lansirati u trećem kvartalu ove godine - ukoliko se u međuvremenu okonča spomenuta sudska parnica.

1/1