Ništa značajno novo.

I dok je Microsoft predstavljao softverske novitete, Nokia od uskoro pod palicom samog Microsofta, iskoristila je Build 2014 konferenciju za najavu svojih nekoliko telefona.

Vjerovatno najzanimljiviji model je svakako Lumia 930, novi Nokijin flagship napredni telefon koji donosi 5-inčni ekran sa Full HD rezolucijom u pravugaonom kućištu sa metalnim okvirom i zadnjim dijelom u nekoliko različitih boja. Telefon će pokretati Snapdragon 800 quad-core procesor na 2,2 GHz, 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije a integrisati će još 20MP PureView kameru sa Carl Zeiss objektivom i optičkom stabilizacijom slike, te će imati podršku za bežično punjenje. Telefon će dolaziti sa novim Windows Phone 8.1 operativnim sistemom, zajedno sa nekim softverskim unaprijeđenjima koje Stephen Elop, budući šef Microsoft Devices odjela, nije htio otkriti. Pored toga, on je istakao da će Lumia 930 u Evropi biti dostupna od juna mjeseca po cijeni od 599 dolara.

Pored flagshipa, otkriveni su i novi jeftini Windows Phone telefoni, Lumia 630 i Lumia 635. Namijenjeni korisnicima koji tek žele doživjeti Windows Phone iskustvo, uređaji nude 4,5-inčni ekran, Snapdragon 400 quad-core procesor na 1,2 GHz, 512 MB RAN-a i 8 GB prostora za pohranu podataka, a koštatai če 159, odnosno 189 dolara. Jedina razlika je što će model Lumia 635 imati LTE podršku, a isporučivati će se također sa WP 8.1 OS-om od maja mjeseca.

1/1