Novi proizvodi na CES-u

Sony se na ovogodišnjem CES-u predstavio širokom lepezom proizvoda i tehnologija. Prije svega, tu je BRAVIA serija od dvanaest 4K Ultra HD televizora, kao i novi Blu-ray playeri.

Novi BRAVIA 4K Ultra HD televizori su dizajnirani s ciljem pružanja bolje kvalitete slike i lakšeg korištenja, pa je tako televizorima moguće upravljati glasovnim komandama zahvaljujući mikrofonu na daljinskom upravljaču. Kompanija je ponajviše ponosna na model X90C, tanak svega 4,9mm, što ga čini najtanjim 4K televizorom na svijetu.

Ključna komponenta televizora je novi Sonyjev 4K procesor X1, koji donosi oštrinu i boju 4K prikaza bez obzira na to da li korisnici gledaju 4K sadržaj, sadržaje u visokoj ili standardnoj rezoluciji te čak i snimke sa Interneta u niskoj rezoluciji. Procesor smanjuje šum slike, pojačava dinamički kontrast za svijetle i crne tonove te precizno analizira izvor signala, prilagođavajući standardnu ili visoku rezoluciju 4K prikazu.

Također, određeni modeli po prvi put imaju Android TV platformu, koja omogućuje interakciju sa televizorom po uzoru na smartphone ili tablet, uključujući igranje igara i pregledanje fotografija.

Kompletnu listu novih televizora, zajedno sa tehničkim specifikacijama, možete pogledati ovdje.

Pored toga, Sony je predstavio i nove Blu-ray playere – radi se o modelima BDP-S1500 Smart Blu-ray Disc, BDP-S4500 Smart 3D Blu-ray Disc i BDP-S5500 Smart 3D Blu-ray Disc playerima.

Playere krasi minimalistički dizajn, bežična konekcija te Super Quick Start režim rada, koji omogućava pokretanje uređaja za manje od jedne sekunde, kao i brže učitavanje diska.

Ispod imate i snimak Sonyjeve CES 2015 press konferencije:


 

1/1