I dok je Lenovo na CES-u predstavio najlakši 13-inčni laptop na svijetu, Dell je u na popularnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio svoj novi 13-inčni laptop za koji tvrde da je najmanji na svijetu.

Naime, Dellov novi XPS laptop donosi 13-inčni ekran čiji okvir je širok svega 5,2 milimetra sa gornje i sa bočnih strana, zahvaljujući čemu je XPS 13 vidljivo manji u odnosu na konkurentske 13-inčne prenosnike, iako je sa svojom masom od 1,17 kilograma nešto teži od najlakše konkurencije.

Specifikacije XPS-a 13 uključuju Windows 8.1 operativni sistem, bateriju koja će obezbijediti do 15 sati autonomije (što je također, prema riječima Della, najbolji rezultat ikad u kategoriji 13-inčnih laptopa), a tu su i novi Intel Broadwell procesori, kao i SSD disk za pohranu podataka.

Naravno, specifikacije će se razlikovati od modela do modela, a u ponudi će se naći i verzije sa UltraSharp Quad HD+ infinity ekranom.

XPS 13 je već dostupan na američkom tržištu i to po cijenama od 800 USD i većim, ovisno od odabranih specifikacija.

1/1

Pored toga, Dell je na CES-u predstavio i novi XPS 15 prenosnik, kao i nove laptope iz Dell Inspiron 5000 i Dell Inspiron 7000 serija, ali i nove Inspiron 23 All-in-One PC računare, o kojima više detalja možete pronaći ovdje.