Nakon problematičnog launcha, Assassin's Creed: Unity je dobio nekoliko velikih patcheva, iz Ubisofta su "otkazali" Season Pass najavivši kako će Dead Kings DLC na kraju biti potpuno besplatan za sve vlasnike igre, a danas smo konačno dobili i datum izlaska, kao i trailer za ovaj DLC.

Prema riječima ekipe iz Ubisofta, Dead Kings stiže iduće sedmice - tačnije 13. januara na Xbox One i PC, odnosno 14. januara na PlayStation 4 - i biće besplatan za sve vlasnike Assassin's Creed: Unityja.

1/1

Dead Kings nastavlja priču glavnog lika Unityja i prati ga na njegovom putovanju u Saint Denis, grad u kojem su pokopani brojni francuski kraljevi. DLC donosi nove tipove protivnika, kao i novo oružje, ali i nove tipove open world aktivnosti i sporedne misije, uključujući i zanimljive nove Murder Mysteries questove, enigme i co-op misije.

A kada već pričamo o Assassin's Creedu, vrijedi podsjetiti i na to kako je početkom decembra na Internet procurilo i nekoliko podataka o novom nastavku sage, koja se u Assassin's Creed: Victoryju seli u Viktorijanski London.