AMD je najavio kako je, zajedno sa svojim tehnološkim partnerima, "spreman da oduševi posjetioce CES 2015 sajma sa širokim nizom novih proizvoda i tehnoloških demonstracija koje prikazuju AMD-ov pogled na budućnost računarstva".

"AMD daje svoj doprinos opštem CES 2015 uzbuđenju sa svojim novim grafičkim i računarskim tehnologijama koje pokreću revolucionarno potrošačko i poslovno iskustvo današnjice i budućnosti. Ove godine, svjedoci smo nastavka razvoja i inovacija na polju virtuelne realnosti, 4K/UHD rezolucije, računara malih formata i intuitivnih korisničkih interfejsa. AMD je oduševljen što pokreće sve takve uređaje sa novim generacijama naših pametnih, inovativnih i energetski efikasnih tehnologija." izjavio je John Byrne, viši podpredsjednik i generalni menadžer Računarske i poslovne grupe u AMD-u.

AMD će se na ovogodišnjem CES-u fokusirati na nedavno predstavljene Carrizo APU čipove, koje na tržištu možemo očekivati sredinom godine, igranje na 4K rezoluciji sa Radeon R9 grafičkim karticama i Eyefinity tehnologijom, kao i na Apple iMac sa 5K Retina ekranom koji koristi Radeon R9 GPU, ali i nove Alienware 15 notebookove koji koriste Radeon R9 M295X GPU.

Pored toga, AMD će na CES-u demonstrirati i nove tehnologije kao što su AMD Face Login i AMD Gesture Control na Lenovo IdeaPad Z50 laptopu, akceleraciju aplikacija na HP EliteBook 725 G2 prenosniku, kao i na inovativne načine upravljanja video sadržajem na HP Envy TouchSmart prenosniku.

Naravno, biće tu i priče o FreeSync monitorima, od kojih smo do sada znali samo za Samsungove modele. Naime, iz AMD-a javljaju kako će u saradnji sa partnerima na CES-u predstaviti još nekoliko novih monitora sa FreeSync podrškom, pa tako pored Samsunga, FreeSync monitore možemo očekivati i od kompanija BenQ, LG Electronics, Viewsonic i Nixeus. Neki od ovih monitora se na tržištu očekuju već ovog mjeseca.

Na kraju, AMD je najavio i fokus na njihove embedded G-Series SoC čipove, koji će pokretati nove TVS-863+ i TVS-x63 platforme od kompanije QNAP, vodećeg proizvođača sistema mrežno prikačenih skladišta.

1/1