Koliko antena je potrebno jednom routeru da izgleda cool? Koji god broj da vam je na pameti, vjerovatno ga trebate pomnožiti sa dva (ako ne i sa tri) kako bi se približili definiciji cool routera kakvu u svojoj glavi imaju dizajneri iz D-Linka.

Naime, najnoviji routeri ove kompanije izgledaju prilično neobično (kao što možete vidjeti na slici u nastavku), a kako prenosi Engadget, iz D-Linka ih nazivaju "atraktivnim" i njihov izgled opisuju kao "moderan" i namijenjen "današnjim domovima".

1/1

Routeri nose nazive AC5300, AC3200 i AC3100 Ultra Performance i donose brzine od 3,1, pa sve do 5,3 Gbps (kod AC5300 modela), podršku za 802.11ac bežičnu konekciju, kao i USB 3.0 portove. Pored toga, novi D-Link routeri podržavaju i posebne smartphone/tablet aplikacije sa kojima ih možete kontrolisati.

U prodaji je za sada dostupan isključivo AC3200 model, koji u Americi košta 310 dolara, dok su cijene i datumi početka prodaje druga dva modela još uvijek nepoznati.

Šteta samo što se u D-Linku nisu dosjetili i nekih maštovitijih imena za svoje nove routere, koja bi išla ruku pod ruku sa njihovim neobičnim dizajnom.