Ako se sjećate prošlogodišnjeg Lenovo ThinkPad ultrabooka, X1 Carbona, vjerovatno ćete se sjetiti i odluke inžinjera i dizajnera iz Lenova da u isti implementiraju touchpad bez odvojenih fizičkih tipki.

I dok nama spomenuta promjena nije predstavljala neki problem, kao što možete i pročitati u našoj recenziji, brojni korisnici su se žalili na promjene na touchpadu i tastaturi, zbog čega je Lenovo reagirao njihovom promjenom u novom modelu ThinkPada.

X1 Carbon 2015 tako donosi old-school touchpad sa odvojenim tipkama, kao i klasične funkcijske tipke na koje su korisnici navikli na starim modelima. Osim toga, novi ThinkPad Carbon ne donosi neke veće izmjene - tu su i dalje kućište od karbonskih vlakana, opcionalni touchscreen rezolucije 2560x1440 , novi Intelovi Broadwell procesori, izbor između 4 GB i 8 GB radne memorije, kao i izbor između regularnih i PCIe SSD diskova različitih kapaciteta (od 128 GB do 360 GB kod regularnih, odnosno od 256 GB do 512 GB kod PCIe modela).

Kako prenosi Engadget, novi Lenovo ThinkPad X1 Carbon prenosnici se na tržištu očekuju već u ovom mjesecu, sa cijenama od 1.250 dolara i većim, ovisno od odabranih specifikacija.

1/1