Microsoft je predstavio Nokia 215 telefon, za koji kažu da je trenutno najjeftiniji mobilni telefon na svijetu sa mogućnošću spajanja na Internet. Ovaj mobitel dolazi u single i dual-sim verzijama, sa preporučenom prodajnom cijenom od samo 29 eura.

Nokia 215 ima bateriju od 1100mAh, koja Single SIM verziji omogućava da izdrži 29 dana u standby modu bez ponovnog punjenja, dok Dual SIM varijanti omogućava i 21 dan rada između punjenja. Uređaj stiže sa predinstaliranim Facebook, Twitter, Messenger, Bing Search i MSN Weather aplikacijama te Opera Mini web browserom, kojim je zamijenjen nekadašnji Nokia Browser.

Nokia 215 ima ugrađenu svjetiljku, 2.4-inčni QVGA ekran, ali i samo 8MB prostora za pohranu podataka, pa će korisnici morati upotrijebiti microSD karticu (do 32GB), ukoliko žele dobiti više.

Ovaj mobilni telefon kreiran je uglavnom za zemlje u razvoju, a u Microsoftu kažu da će postati dostupan krajem ovog kvartala na području Afrike, Azije, Bliskog Istoka i u nekim dijelovima Evrope (hoću i ja ovo).


 

1/1