Po dobrom starom običaju, velike kompanije su počele sa najavama svojih novih uređaja i prije zvaničnog početka CES-a, a među njima se našao i Seagate.

Kako prenosi Engadget, Seagate je predstavio svoje nove prenosne hard diskove, bežične eksterne diskove i svoje novo rješenje za pohranu podataka u "lični" cloud.

Najnovije Seagate prenosne hard diskove iz serije Seagate Seven krasi ultra-tanki dizajn debljine svega 7 milimetara (odatle i ono Seven u njihovom imenu), čelično kućište, kao i 500 GB prostora za pohranu podataka, te USB 3.0 port za konektovanje sa drugim uređajima. Seagate Seven se na tržištu očekuje ovog mjeseca, po cijeni od 100 američkih dolara.

Sa druge strane, Seagate Wireless predstavlja najnovije bežične eksterne diskove iz Seagatea, kapaciteta 500 GB, sa podrškom za kreiranje vlastite bežične mreže i rad sa posebnim iOS, Android, Windows 8 i Kindle aplikacijama. Seagate Wireless se na tržištu očekuje u februaru, po cijeni od 130 dolara.

Na kraju, tu je i Seagate Personal Cloud, setup za pohranu podataka kojima možete pristupiti kako kada ste kod kuće, tako i kada ste van nje, a isti između ostalog podržava backup podataka sa laptopa i drugih gadgeta, kao i streaming multimedije na uređaje sa DLNA podrškom. Pesonal Cloud se na tržištu očekuje do kraja mjeseca i to u verzijama sa jednim (kapaciteta 3 TB, 4 TB i 5 TB) i dva diska (kapaciteta 4 TB, 6 TB i 8 TB).

1/1