Nakon što su početkom oktobra predstavili Sway, najnovijeg člana MS Office porodice aplikacija, iz Redmonda su preview verziju iste danas konačno ponudili svim zainteresovanim korisnicima.

Sam Sway predstavlja aplikaciju za "izražavanje vaših ideja na potpuno novi način i na svim vašim uređajima", što u prevodu znači - aplikacija za kreiranje raznoraznih interaktivnih prezentacija i web sadržaja koji će se automatski prilagoditi uređaju na kojem ih korisnik konzumira.

1/1

Kreiranje novog Swaya, kako u Microsoftu nazivaju fajlove nastale u novoj MS Office aplikaciji, je vrlo jednostavno - dovoljno je da odaberete tekst, slike, video fajlove ili postove sa socijalnih mreža koje želite iskoristiti, nakon čega ih trebate importovati u Sway i potom ih rasporediti po želji. Pri tome, Sway će vam ponuditi i opciju automatskog uređivanja fajlova, iako na raspolaganju imate i opciju detaljnijeg manuelnog podešavanja.

Sway je moguće koristiti kako na klasičnom desktop PC-u, tako i na tabletima i naprednim telefonima, a gotove Sway fajlove je vrlo lako moguće podijeliti sa drugima - dovoljno je da im pošaljete link kojem će moći pristupiti u bilo kojem web browseru, a Sway je moguće embedati i u druge web sajtove.

Kraću video demonstraciju Swaya možete pogledati u nastavku, a ovdje ćete pronaći i nešto detaljniju prezentaciju koju je Microsoft objavio početkom oktobra ove godine.

Preview verziju Swaya možete pronaći i isprobati već sada na njegovom zvaničnom sajtu.