Neslavno ugašeni Hotfile se prije godinu dana nagodio sa Američkom filmskom asocijacijom (MPAA) prije nego što je počelo antipiratsko suđenje protiv njih. Umjesto nevjerovatnih pola milijarde dolara odštete, koliko je MPAA potraživala od ovog servisa za dijeljenje fajlova, Hotfile je, kako se tada pisalo, navodno platio 80 miliona.

Međutim, najnovije informacije izvučene iz dokumenata koje su Guardians of Peace hakeri ukrali od Sonyja govore da je Hotfile MPAA-i platio samo 4 miliona dolara, umjesto 80. Ovaj podatak pokazuje da je cifra namjerno napuhana kako bi se zastrašili konkurentni servisi i pirati, odnosno kako bi se obeshrabrilo pokretanje sličnih sajtova.

Štaviše, u okviru nagodbe, Hotfile je pristao na gašenje svog web sajta, iako je svojevremeno tvrdio da može nastaviti rad ako implementira antipiratske filtere.

Također, ovako niska nagodba ukazuje na to da novac nije otišao producentima filmova, u čije ime MPAA djeluje, budući da je cifra bila jedva dovoljna da pokrije troškove sudskog procesa.

1/1