DOPUNJENO #2: Film je na YouTubeu moguće pronaći već sada, iako je po svemu sudeći dostupan samo u Americi, tako da ćete YouTubeu morati pristupiti preko nekog VPN servisa (naša preporuka je Hola Unblocker) ukoliko The Interview želite pogledati odmah.

DOPUNJENO: Google je potvrdio kako je postigao dogovor sa Sonyjem o lansiranju njihovog novog filma The Interview na svom YouTube online video servisu. The Interview će na YouTubeu biti dostupan već od danas, a brojni mediji javljaju kako ćete ga moći iznajmiti po cijeni od 6 USD, odnosno kupiti u HD verziji po cijeni od 15 USD. Pored YouTubea, The Interview će biti dostupan i na Xbox Video i Google Play servisima, a Sony je u pregovorima i sa Netflixom, na kojem bi se film mogao pojaviti u idućih nekoliko dana.

Originalna vijest: Kako javlja CNN Money, a prenosi Polygon, Sony Pictures i Google su na pragu sklapanja dogovora o lansiranju kontroverznog filma The Interview na YouTubeu na isti datum za kada je planirana i njegova kino premijera - za Božić. Drugim riječima, The Interview bi na YouTubeu mogli gledati već sutra.

Naime, prema "izvorima koji imaju saznanja sa aktuelnih pregovora" između Sonyja i Googlea, The Interview će se moći iznajmiti na YouTubeu, a izgleda kako neće biti ekskluzivan za ovaj popularni video servis - Re/Code javlja da će film biti dostupan i na Google Playu, kao i na posebnom Sonyjevom sajtu.

Zanimljivo je napomenuti kako je Apple odbio ponuditi The Interview za Božić na iTunesu, javlja New York Times, iako bi Sony i Apple mogli postići dogovor o lansiranju filma na iTunesu nekada poslije njegove premijere.

Podsjećamo, The Interview je nedavno bio otkazan usljed brojnih prijetnji koje je Sony dobio od hakerske grupe Guardians of Peace, da bi jučer bilo objavljeno kako će se film ipak prikazivati u određenim američkim kinima - i to već od sutra.

1/1