Let iznad Wall Streetovog gnijezda

U razgovoru za CNBC, analitičar SunTrust banke, Bob Peck, izjavio je da postoji velika šansa da će naredne godine izvršni direktor Twittera, Dick Costolo, napustiti kompaniju. Razlog za to bi bio spor rast Twittera – ta sporost se nedavno odrazila na činjenicu da ih je Instagram prestigao po broju korisnika.

Prema Corku, neki od kandidata za preuzimanje direktorske fotelje su Neal Mohan iz Googlea, te bivši direktor Yahooa, Ross Levinsohn.

Na ovu vijest, vrijednost Twitterovih dionica je porasla za nekoliko procenata, što jasno pokazuje šta finansijski stručnjaci i investitori misle o Costolu i njegovom performansu u kompaniji.

DOPUNJENO: Twitter je objavio da od 1. jula Dick Costolo više neće biti direktor ove mikroblogerske društvene mreže, mada će ostati u upravnom odboru. U skladu sa glasinama da je razlog za ovaj potez spor rast mreže, njene dionice su nakon obavijesti o ostavci porasle osam posto. Privremeni direktor će biti Jack Dorsey, predsjedavajući upravnog odbora Twittera. Snoop Dogg se već ponudio da bude stalna zamjena. Ozbiljno.

1/1