Kada je Dark Souls 2012. konačno stigao na PC, brojni igrači su zamalo ostali razočarani nedostatkom nekoliko klasičnih opcija - poput podrške za veće rezolucije. No, svega nekoliko minuta nakon izlaska PC verzije igre, moder Durante je imao spreman mod koji je igračima omogućio jednostavnu promjenu rezolucije, koja je u igri bila zaključana na 1024x720 piksela (na kojoj se Dark Souls zapravo vrtio na konzolama stare generacije).

Fast forward dvije godine i Bandai Namco je iz vedra neba odlučio kako iz nekog razloga ne želi da igrači downloaduju i koriste DSFix - ili su barem igrači to pomislili sinoć, kada je Durante na NeoGAF-u objavio kako je dobio upozorenje od Dropboxa, odnosno Bandai Namcoa da sa svog Dropbox accounta ukloni i na isti više ne uploaduje DSFix 2.3. Spomenuto upozorenje je dobio zbog navodnog kršenja autorskih prava i Digital Millennium Copyright Acta (skraćeno DMCA), iako u DSFixu nije koristio nikakve materijale iz igre.

Međutim, ispostavilo se kako je sve to bila greška - upozorenje su trebali dobiti samo oni koji su uploadovali nedavno procurjeli Debug mod (koji je igračima između ostalog omogućio da Dark Souls zaigraju u ulozi brojnih NPC-ova iz igre), dok će Durante svoj DSFix mod bez problema moći ponovo uploadovati i ponuditi igračima.

(Slike preuzete sa predivnog Dead End Thrillsa)

1/1