Zaboravite Djeda Mraza - pravi glasnik praznika je dobri stari Gabe Newell i njegova Valveova tradicionalna zimska rasprodaja igara.

A ovogodišnji Steam Holiday Sale je počeo bombastično - odmah po izlasku, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes je jeftiniji za 33% i umjesto 20€, koštaće vas 13,40€. Pored toga, ponude vrijedne spomena uključuju i 66% jeftiniji Dark Souls 2 (14,80€), 40% jeftiniji Civilization: Beyond Earth (30€) i 50% jeftiniji Sniper Elite 3 (20€).

I što je najbolje, za sve njih (izuzev Civilizacije) smo stigli napisati i recenzije u protekloj godini: naše impresije iz Ground Zeroesa možete pronaći ovdje, iz Dark Soulsa 2 ovdje, a iz Sniper Elitea 3 ovdje.

Steam Holiday Sale 2014 će trajati do 2. januara i svaki dan će nuditi novu grupu igara na 48-satnim sniženjima, a tu su i nešto kraći dealovi koji će na posebnim sniženjima biti 12 sati, kao i posebna Community's Choice kategorija u kojoj i sami možete glasati za igre koje želite vidjeti na sniženjima većim od onih standardnih.

Naravno, Steam kartice sa kojima možete kreirati Steam Holiday bedž za svoj profil možete skupljati i tokom ovog Holiday Salea, a ukoliko ih ne želite pretvoriti u bedž, možete ih jednostavno prodati na Steam Marketu.

P.S. Ukoliko volite akcione igre i/ili Metal Gear, iz ovih stopa se zaputite na Steam i kupite Metal Gear Rising: Revengeance, koji je na sniženju od čak 80%, tako da će vaš biti za mizernih 4€.

P.P.S. Čekajte daily dealove (detaljnije objašnjenje ovdje, via NeoGAF).

1/1