Njemačka sigurnosna kompanija, Avira, nedavno je predstavila nove verzije svojih popularnih antivirusnih alata, koji sadrže par zanimljivih noviteta. Za početak, tu je Avira Browser Safety web browser ekstenzija namijenjena očuvanju privatnosti korisnika i blokiranju phishing sajtova, kao i SafeSearch dodatak za blokiranje zaraženih sajtova. Također, korisnicima će u sklopu preuzimanja programa biti ponuđena i instalacija Dropboxa.

Drugi relativno značajan novitet je to što antivirusnim alatima na svim instaliranim uređajima – PC-u, tabletu i smartphoneu – sada možete upravljati putem Avira Online Essentials konzole, koja podržava i logiranje sa Facebook i Google+ profilima.

Što se tiče samog antivirusa, nekih korjenitih izmjena i poboljšanja u novoj verziji nema. Kao što vjerovatno već znate, Avira Antivirus između ostalog sadrži vrlo brz antivirusni engine, a verzija 2015 se hvali i poboljšanim alatima za mobilnu sigurnost, s podrškom za Android i iOS.

Besplatnu verziju Avira Antivirusa 2015 možete pronaći ovdje, a plaćene verzije, zajedno sa usporedbom cijena i mogućnosti, nalaze se ovdje.

1/1