Proteklu sedmicu su nesumnjivo obilježile vijesti o obaranju The Pirate Baya i izjave jednog od suosnivača sajta kako bi popularni torrent pretraživač trebao ostati offline. Pored toga, veliko zanimanje je izazvala i vijest kako je Sony dobio nove prijetnje od hakera koji su provalili u mrežu njihovog filmskog ogranka i koji nisu baš najsretniji sa njihovim novim filmom.

No, sedmicu smo počeli nešto ljepšim vijestima - i to upravo iz Sonyja, koji je proteklog vikenda održao svoju prvu PlayStation Experience konferenciju, gdje su između ostalog predstavili premijerni gameplay trailer novog Uncharteda, nekoliko zanimljivih Bloodborne noviteta, ali i potvrdili PS4/PC ekskluzivnost novog Street Fightera. A kada smo već počeli sa igrama, red bi bio izdvojiti i nekoliko zanimljivih najava sa The Game Awards dodjele nagrada, gdje su predstavljeni novi Metal Gear Online, Banner Saga 2, Adr1ft, kao i misteriozni debitantski naslov studija Hazelight.

I na samom kraju priče o igrama, podsjetit ćemo vas na najavu Heroes of Might and Magic III HD Editiona, izlazak nove puzzle igre hrvatskog Croteama (najpoznatijeg po Serious Samu), novi i još strašniji nivo težine za Alien: Isolation (inače naslov koji nam se prilično svidio), te očekivanu odgodu Witchera 3.

Od drugih interesantnijih vijesti koje smo objavili protekle sedmice, vrijedi istaći nove AMD-ove Catalyst Omega drajvere, zvaničnu najavu januarskog Windows 10 eventa, kao i najavu BitTorrenta kako rade na vlastitom web browseru.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni lansiranje Nokia Here mapa na Google Playu (gdje je također konačno stigao i VLC), Googleovo istraživanje vidljivosti online reklama, sve veću popularnost Instagrama, kao ni dvije interesantne novosti sa tržišta smartphoneea, koje je protekle sedmice postalo bogatije za novi najtanji smartphone i novi luksuzni telefon sa potpisom Lamborghinija, koji krasi isto tako luksuzna cijena.

A kada ste već tu, zašto ne bi bacili pogled i na naše nove tekstove? Protekle sedmice smo recenzirali Sonyjevu Xperiu E3, XFX-ov Radeon R7 250, dva zanimljiva softvera (jedan za Android i jedan za klasični desktop PC), a pisali smo i o novim droneovima, ali i jednom zanimljivom web servisu sa odgovorima na raznorazna pitanja.

1/1