Najprodavanija konzola u novembru

Nakon 11 mjeseci vladavine PlayStationa 4, na tron najprodavanije konzole u Sjedinjenim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu u novembru je konačno zasjeo Xbox One.

Kako prenosi Eurogamer, Microsoft se u nedavno objavljenom saopštenju za javnost pohvalio kako su u novembru zabilježili rekordnu prodaju svoje nove konzole, koja je tako proteklog mjeseca bila najprodavanija konzola na američkom i britanskom tržištu, za što su najviše zaslužna konstantna sniženja, ali i nekolicina ekskluziva koje privlače nešto veći broj igrača.

Drugim riječima, iako Microsoft i dalje odbija objaviti ukupni broj prodanih konzola (zbog čega nije teško povjerovati da su i dalje u zaostatku za Sonyjem i njihovim PlayStationom 4), praznična cijena od 350 USD i igre poput Halo: Master Chief Collectiona su proteklog mjeseca odradile svoje.

Pored toga, američka kompanija NPD, koja prati stanje na tržištu, objavila je kako je kombinovana prodaja PlayStation 4 i Xbox One konzola veća za skoro 80% u odnosu na kombinovanu prodaju PlayStationa 3 i Xboxa 360 u njihovih prvih 13 mjeseci na tržištu.

Prodajom svojih konzola u novembru je bio zadovoljan i Nintendo, koji je objavio kako je Wii U posljednje sedmice u novembru zabilježio najbolje prodajne rezultate još od svog izlaska na tržište. Također, Nintendo je objavio kako je njihova najnovija Wii U ekskluziva (ako zanemarimo Captain Toada), Super Smash Bros. Wii U, prodana u preko 710.000 primjeraka, a zadovoljni su i prodajom svojih Amiibo figurica.

1/1