Nakon zvanične oktobarske potvrde kako PlayStation stiže u Kinu, Sony je jučer konačno objavio i datum početka prodaje svoje nove konzole na kineskom tržištu.

PlayStation 4 će se na policama kineskih trgovina naći već 11. januara iduće godine, a kineski igrači će istog dana moći kupiti i PlayStation Vitu.

"PS4 se širi najvećom brzinom u historiji PlayStation hardvera, a globalna igraća zajednica uživa u ultimativnom zabavnom iskustvu dostupnom samo na PlayStationu" izjavio je Andrew House, predsjednik Sony Computer Entertainmenta, dodavši kako su u Sonyju izuzetno sretni što konačno mogu lansirati svoje konzole i na kineskom tržištu, koje "ima ogroman potencijal".

Sony je objavio kako će preko 70 third party developera i izdavača ponuditi svoje igre kineskim vlasnicima PlayStationa 4, a u saradnji sa kompanijama Modian.com i Shanghai Oriental Pearl SUOLE Culture Development Ltd., Sony će pružati aktivnu podršku kineskim game developerima u njihovim nastojanjima da svoje igre izbace i u verzijama za PlayStation konzole.

1/1