Kako javlja ruski sajt Hi-Tech.mail.ru, a prenosi SlashGear, popularni italijanski proizvođač automobila je nedavno predstavio svoj novi smartphone - Lamborghini 88 Tauri.

88 Tauri donosi za moderne standarde klasične flagship specifikacije: 5-inčni ekran Full HD rezolucije, četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 801 procesor frekvencije 2,3 GHz, 3 GB RAM memorije i prostranih 64 GB memorije za pohranu podataka. Pored toga, tu su i dvije kamere - prednja rezolucije 8 MP i stražnja sa i više nego solidnih 20 MP. Sve to će pokretati 3.200 mAh baterija, koja bi trebala obezbijediti do 35 sati razgovora, odnosno do 1.000 sati rada u stand-by modu.

1/1

Naravno, dizajn telefona je sve samo ne standardan - riječ je o uređaju sa kojim ćete svima dokazati debljinu svog novčanika, ako to već niste uradili sa onim Gallardom parkiranim ispred garaže. 88 Tauri, baš kao i njegovu braću na četiri točka, krase agresivne linije i šasij... kućište od čelika i kože.

Lamborghini 88 Tauri će biti dostupan u nekoliko boja (crnoj, plavoj, crvenoj, narandžastoj i smeđoj) i u ograničenoj seriji od samo 1.947 primjeraka, a u prodaji se očekuje do kraja godine, po cijeni od svega 6.000 američkih dolara.