CD Projekt Red je sinoć objavio kako će njihov novi RPG i jedna od naših najočekivanijih igara, The Witcher 3: Wild Hunt, umjesto u februaru, stići tek u maju iduće godine.

Witcher 3 će tako umjesto 24. februara, za kada je prvobitno bio najavljen, stići tek 19. maja 2015. godine, u verzijama za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

1/1

"Veličina i kompleksnost Witcher sage i ključnih elemenata igre su utjecali na produkciju Witchera 3. Sada, kada se približavamo kraju rada na igri, primjećujemo brojne detalje koje treba ispraviti. Kada konačno izdamo najvažniju igru u historiji našeg studija, moramo biti apsolutno sigurni da smo uradili sve što smo mogli kako bi ograničili bugove na nivo koji će vam omogućiti da propisno uživate u igri."

"Sa tim u vidu, razmotrili smo količinu posla koja nam je preostala i šta ona znači za naš tim. A iako svi rade punom brzinom, zaključili smo da nam treba dodatnih 12 sedmica, tako da smo datum izlaska  pomjerili za 19. maj 2015." izjavili su iz CD Projekta.

I dok čekamo maj ("Sad će to, za samo pola godine" - tješimo se u redakciji), CD Projekt Red nas je počastio i sa novim trailerom za igru, koji možete pogledati u nastavku: