Nakon odličnog The Last of Us Remastereda, Naughty Dog se na PlayStation 4 vraća sa Unchartedom 4, a proteklog vikenda su nas počastili i sa prvom gameplay demonstracijom novih avantura Nathana Drakea.

U gameplay videu dugom čak 15 minuta, koji na naše iznenađenje ne prikazuje neki set-piece momenat, već standardni moment-to-moment gameplay, Naughty Dog je prikazao nekoliko noviteta - u odnosu na prethodne nastavke u serijalu, Uncharted 4 donosi nešto veća područja u kojima ćemo se penjati po raznoraznim stijenama i usput napucavati sa protivnicima, a tu su i svojevrsni grappling hook, kao i primjetno veći naglasak na šunjanju i izbjegavanju protivnika.

1/1

A sa šunjanjem koje podsjeća na The Last of Us, ruku pod ruku ide i nešto bolja umjetna inteligencija protivnika, koji će po svemu sudeći primjetiti kada im neko od kolega misteriozno nestane, te će vas tražiti tamo gdje su vas posljednji put vidjeli.

Očekivano, grafička prezentacija je na vrhunskom nivou sa predivnim teksturama, bezbroj sitnih detalja, fantastičnim modelima likova, još boljim animacijama i džunglom koju jedva čekamo vidjeti i na redakcijskom TV-u.

Uncharted 4: A Thief's End na PlayStation 4 stiže nekada tokom iduće godine, a 15 minuta gameplaya možete pogledati u nastavku (ukoliko želite propisno uživati u grafici, ovdje možete pronaći znatno kvalitetniju verziju trailera):