Na današnji dan, prije tačno 20 godina, originalni PlayStation se pojavio na policama japanskih trgovina, otvorivši tako novo poglavlje u Sonyjevoj historiji. Tim povodom, Sony je danas predstavio posebnu retro verziju svoje aktuelne konzole - PlayStationa 4 - koja će biti dostupna u izuzetno ograničenim količinama.

Naime, retro verzija PlayStationa 4 donosi kućište u sivoj boji koja podsjeća na originalni PlayStation, ukrašeno minijaturnim PlayStation simbolima (oznakama sa "X", "krug", "trokut" i "kocka" tipki), kao i posebnom naljepnicom sa natpisom "PS 20th Anniversary" i brojem konzole koji će njene vlasnike uvijek podsjećati na to kako su jedan/jedna od 12.300 sretnika koji posjeduju retro verziju PlayStationa 4.

1/1

Konzola stiže upakovana u izrazito elegantnoj kutiji, u kojoj ćete pronaći još i sivu PlayStation kameru, kao i sivi DualShock 4 kontroler (sa prigodnom Home tipkom, ukrašenom dobrim starim PlayStation logotipom u boji).

Retro verzija PlayStationa 4 će biti dostupna u prodaji ovog vikenda na PlayStation Experience 2014 konferenciji, kao i za prednaružbe u Americi i Japanu, dok će podaci o njenoj dostupnosti na Starom kontinentu biti dostupni iduće sedmice.