Blizzard je sinoć konačno objavio tačan datum izlaska prve prave Hearthstone ekspanzije - Goblins vs Gnomes na naše računare (i iPad tablete!) stiže već iduće sedmice. Odnosno, da budemo precizniji, svoje deckove ćemo moći obogatiti sa Goblinima i Gnomovima već od 8. decembra.

Podsjećamo, Goblins vs Gnomes u Hearthstone donosi preko 120 novih karata, kao i jedan potpuno novi tip karata: Mechove. Više detalja o samoj ekspanziji možete pronaći u našoj mini-najavi, a u nastavku ćemo istaći samo još to kako će se nove karte moći nabaviti na standardne načine, dobro poznate igračima Hearthstonea, ali i tradicionalnih collectible card igara. Drugim riječima, moći ćete kupovati "paketiće" sa novim kartama kako za pravi novac, tako i za zlato zarađeno u igri, a nove karte i će biti moguće osvojiti i učestvovanjem u Areni.

Naravno, sve nove karte će pored toga biti dostupne i u Crafting sekciji igre, tako da ćete uz dovoljno crafting materijala moći vrlo lako doći do željenih noviteta za svoje deckove.

1/1