Assassin's Creed seli u London - i to u Viktorijanskoj eri

Kotaku se nekako uspio dočepati prvih podataka o novom Assassin's Creedu, koji će na jesen iduće godine naslijediti ovogodišnji (izrazito bugoviti) Assassin's Creed Unity.

Novi Assassin's Creed trenutno nosi podnaslov Victory i donosi nam novu lokaciju, nove likove i novo historijsko razdoblje - Assassini i Templari sele u Viktorijanski London (nije da se žalimo, iako ćemo u 2015. igrati još najmanje dvije igre u Viktorijanskom settingu: The Order 1886 i Bloodborne), a izgleda kako će igra donijeti i nekoliko noviteta kada je gameplay u pitanju.

Konkretno, Kotaku je naglasio kako su od svojih izvora dobili "target gameplay footage" video, iz kojeg su izdvojili dodatak grappling hooka, sa kojim će se glavni lik igre moći poslužiti kako bi se uz malo improvizacije približio svojoj meti na londonskoj Charing Cross željezničkoj stanici. Pored toga, izgleda kako ćemo se u Victoryju tu i tamo boriti sa protivnicima na krovu vozila u pokretu (poput kočija i vozova - ipak je ovo 19. stoljeće), a tu će biti i više-manje standardna ponuda sporednih aktivnosti prilagođenih novom historijskom periodu (poput npr. trka kočijama).

Iz Ubisofta su više-manje potvrdili postojanje Assassin's Creed: Victoryja u svojoj izjavi za PC Gamer, u kojoj tvrde kako im nikada nije drago kada interni podaci koji nisu namijenjeni za širu javnost procure  na Internet. Također, Ubisoft je potvrdio i to da razvoj novog Assassin's Creeda predvodi njihov tim iz Quebeca, za razliku od prethodnih igara u serijalu, na čijem razvoju je bio glavni njihov studio iz Montreala.

Assassin's Creed: Victory se očekuje iduće godine i to isključivo u verzijama za next-gen platforme: PC, PlayStation 4 i Xbox One - Ubisoft je, sudeći po podacima koje je objavio Kotaku, prošlu generaciju konzola ostavio iza sebe, te za nju neće razvijati novu igru kao što su to uradili ove godine.

(Napomena: svi screenshotovi u galeriji ispod su iz gore spomenutog "target gameplay footage" videa)

1/1