Ekipa iz sarajevskog HUB-a 387 je za subotu, 6. decembar, najavila održavanje još jednog zanimljivog eventa u prostorijama Academy387.

Konferencija pod nazivom Swedish Gaming Days predstavlja najveće okupljanje game developera i profesionalaca iz industrije igara u Bosni i Hercegovini, a u sklopu nje će biti održano nekoliko predavanja.

Fokus konferencije će, prema riječima ekipe iz HUB-a 387, biti izazovi modernog game developmenta, iduća generacija uređaja za igranje video igara, razvoj nezavisnih igara i sl. teme.

Neki od predavača na konferenciji će biti i članovi švedskih gaming kompanija kao što su Almir Listo, producent iz Overkilla (studio koji stoji iza odličnog Paydaya 2 i nadolazećeg Walking Deada), Sten Selander, jedan od osnivača organizacije Swedish Game Industry i Ann-Sofie Sydow, čelnica The Game Assembly organizacije (inače jednog od najprominentnijih edukativnih programa za razvoj igara u sjevernoj Evropi).

Swedish Gaming Days se održava 6. decembra u prostorijama Academy387, u sarajevskom Bosmal City Centeru, a prijave za prisustvovanje konferenciji možete poslati sa ove stranice.

1/1