Pored zimske i ljetne rasprodaje, Steam već nekoliko godina održava i jesenju rasprodaju igara (za koju možemo zahvaliti Amerikancima i njihovoj Thanksgiving/Black Friday kombinaciji praznika), koja ove godine nosi naziv Steam Exploration Sale i donosi standardna sniženja skoro svih naslova dostupnih na Steamu.

Exploration Sale će trajati do 2. decembra, te pored sniženja ukupno 5626 igara i dodataka za njih, svaki dan nudi i posebne ponude u dvije grupe: Featured Deals, igre prikazane na samom vrhu Steam stranice (čije cijene će biti dodatno snižene na 48 sati), te drugu dnevnih ponuda, prikazanih ispod Featured Deals igara (koja će biti na posebnom sniženju 24 sata).

Kao i uvijek, naša preporuka je da prilikom kupovine sačekate da igra/igre koje želite budu ponuđene na posebnoj dnevnoj ponudi, te da ih kupite na standardnom sniženju tek ukoliko se ne pojave na listi posebno sniženih igara (Featured/Daily Deals).

Neki od highlighta prvog dana rasprodaje su svakako Don't Starve (3,74€), The Stanley Parable (3,59€), Counter-Strike: Global Offensive (5,49€) i The Evil Within (20,39€), iako neke od navedenih igara možete pronaći i jeftinije na drugim online prodavnicama (svakako bacite pogled na SavyGamer za najsvježije ponude jeftinih igara, poput Evil Withina za 12,5€).

Anyways, pravac Steam!

P.S. Svoju rasprodaju je organizovao i Blizzard, pa ukoliko želite nabaviti World of Warcraft i njegove prve 4 ekspanzije (The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm i Mists of Pandaria) za samo 5 dolara/eura, znate šta vam je činiti. Naravno, snižene su i cijene StarCrafta II i njegove Heart of the Swarm ekspanzije, kao i odličnog Diabla 3 i njegove Reaper of Souls ekspanzije (našu recenziju Reaper of Soulsa možete pronaći ovdje).

1/1