Logitech je nedavno u prostorijama svog švicarskog sjedišta ugostio grupu odabranih novinara kako bi im demonstrirao proces testiranja svojih gaming miševa i tastatura.

Među novinarima koji su posjetili Logitech našla se i ekipa sa PC Gamera, koja je najzanimljivije detalje zabilježila u nekoliko video snimaka, a sinoć su na svom sajtu objavili i detaljnu reportažu napisanu nakon posjete Logitechovoj laboratoriji.

1/1

Samu reportažu možete pronaći ovdje, a u nastavku ćemo istaći tek nekoliko interesantnih detalja - Logitech je za testiranje svog G402 Hyperion Fury miša (o kojem smo pisali još u avgustu) morao napraviti posebnu mašinu kako bi se uvjerili da zaista može pratiti pokrete i pri brzinama od 500 inča u sekundi - što im je na kraju pošlo za rukom, iako tvrde da miš može prepoznati još i brže pokrete, što nisu mogli testirati jer vibracije tokom tako brzih pokreta remete rezultate testa.

Pored toga, u reportaži možete pronaći i podatke o mašinama koje testiraju druge gaming i standardne miševe, kao i mašinu za testiranje Logitech tastatura, koja aktivira njihove tipke i do 13 puta u sekundi kako bi testirala njihovu izdržljivost od 70 miliona pritiskanja.