Namco Bandai je objavio kako Dark Souls 2 iduće godine konačno stiže i na konzole nove generacije.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin tako stiže na PlayStation 4 i Xbox One, ali i na PC, PS3 i Xbox 360, te uključuje originalni Dark Souls 2, kao i tri DLC dodatka: Crown of the Sunken King, Crown of the Old Iron King i Crown of the Ivory King.

1/1

Pored toga, Scholar of the First Sin na PC i next-gen konzole donosi i poboljšanu grafiku (sa DirectX 11 podrškom), rebalansiran gameplay, dodatne i još teže protivnike, podršku za veći broj igrača u multiplayer sesijama, nove elemente priče, in-game dešavanja i NPC-ove koje možete susresti u igri.

Vlasnike originalne verzije Dark Soulsa 2 će obradovati i podataci kako će igra podržavati i save fajlove iz originala, kao i to da će skoro svi dodaci koje donosi Scholar of the First Sin biti dostupni i u vidu besplatnog patcha za PC, PS3 i X360 verzije, dok će poboljšana grafika, te poboljšanja u multiplayeru i izmjene u protivnicima i game dizajnu biti ekskluzivne za next-gen verziju igre.

Našu recenziju Dark Soulsa 2 možete pronaći ovdje, a Scholar of the First Sin ćete moći zaigrati na platformi po svom izboru već 7. aprila 2015. godine.