Telltale Games je objavio prve detalje o svojoj nadolazećoj avanturi smještenoj u Game of Thrones univerzum

Game of Thrones: A Telltale Games Series je bazirana na popularnoj HBO-ovoj TV seriji, a za razliku od prethodnih epizodnih igara iz Telltalea koje su imale po pet, Game of Thrones donosi ukupno šest epizoda.

Igra će se fokusirati na House Forrester, ljubiteljima TV serije i svima koji nisu čitali G.R.R. Martinove knjige potpuno nepoznatoj porodici, dok će se radnja igre odvijati u periodu od kraja treće sezone TV serije, do samog početka pete sezone (koja na TV ekrane stiže u aprilu 2015.).

1/1

Igrači će u Telltaleovoj Game of Thrones avanturi posjetiti nekoliko dobro poznatih lokacija - od King's Landinga, pa do The Walla - ali i nekoliko do sada neviđenih područja kao što je Ironrath, odakle stiže House Forrester. Sami članovi House Forrestera su pak u prijateljskim odnosima sa House Gloverom, a samim tim i porodicom Stark čije nevolje već godinama sa zanimanjem pratimo na TV-u.

Iz Telltalea su također potvrdili kako ćemo u igri imati priliku zaigrati u ulogama čak pet različitih likova (svi su članovi House Forrestera, a izgleda da će odluke koje donesete sa jednim likom moći utjecati i na druge igrive likove), a tu je i zanimljiv podatak kako ćemo neke od njih pratiti u Westerosu, a neke u Essosu.

Prva epizoda igre, nazvana Iron from Ice, se očekuje uskoro (vjerovatno do kraja godine), u verzijama za PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 i iOS.