Sonyjeva nedavna najava kako uskoro ulaze na tržište online TV servisa nas je prilično iznenadila. A sada, nepuna dva mjeseca od spomenute najave, Sony je konačno objavio i prve konkretne detalje o svom cloud TV servisu.

Kako javlja USA Today, Sony planira početi sa testiranjem svog online TV servisa - pod nazivom PlayStation Vue - već u prvih nekoliko mjeseci iduće godine, kada bi isti trebao biti dostupan svim vlasnicima PlayStationa 3 i PlayStationa 4 koji žive u jednom od nekoliko američkih gradova (New York, Philadelphia, Chicago i Los Angeles).

PlayStation Vue će kombinovati on-demand TV sa standardnim i kablovskim TV kanalima, a nudiće i podršku za DVR-like snimanje TV sadržaja na cloudu.

Također, objavljeno je kako je Sony postigao dogovor sa šest partnera čijih će ukupno 75 programa biti dostupni na PlayStation Vue servisu. Spomenuti partneri su CBS, Discovery Communications, Fox, NBCUniversal, Scripps Networks Interactive i Viacom, a neki od dostupnih programa su Nickelodeon, Food Network, Comedy Central i Animal Planet.

Pored toga, Sony je u pregovorima sa još nekoliko potencijalnih partnera kao što je Disney, a cijena pretplate na PlayStation Vue za sada nije poznata.

1/1